top of page

איך לארגן הופעת אורח מוצלחת

פוסט אורח מאת מתארחת אנונימית

חושבים להזמין מוזיקאים שאתם אוהבים להתארח בהופעות שלכם? מצוין! כשעושים את זה נכון, זה כיף לכולם - גם לקהל, גם לכם וגם לאורחים שלכם. מוזיקאית מוכרת שהתארחה בכמה הופעות אספה בשבילכם כמה טיפים מניסיונה, מהפנייה הראשונית ועד לאחרי ההופעה עצמה, שיבטיחו שהאורחים שלכם יצאו מהחוויה עם תחושה נעימה וירגישו שמעריכים אותם ואת הזמן שלהם.
איך לארגן הופעת אורח מוצלחת

1. איך פונים לאורח? עם טאקט ומידע רלוונטי. תכבדו את הפרטיות של האורח הפוטנציאלי, בעיקר אם אתם עוד לא מכירים אישית. לכל מוזיקאי יש העדפות שונות, אבל ככלל אצבע - לרוב עדיף לשלוח הודעה בפייסבוק או למייל, בעוד שהודעה או שיחה לטלפון האישי עשויות להרגיש כמו חדירה לפרטיות. תתנסחו בבהירות ובנימוס, ותשלחו קישור למוזיקה לצד תאריך ומיקום ההופעה. אפשר ורצוי גם לכתוב מילה או שתיים על למה אתם רוצים לארח את הבן אדם, זה יעזור לשבור את הקרח.

2. כמה חזרות? אחת זה מספיק. ברוב המקרים אין צורך ביותר מחזרה אחת לאירוח. אם אחרי חזרה אחת אתם מרגישים שיש צורך באחת נוספת, תשאלו את האורח שלכם האם זה בסדר מצידו ותנו לו את האופציה לסרב.

3. מה לזכור בחזרה? שהזמן של האורח יקר. כשאתם מתאמים חזרה, תזמינו את האורח שלכם לשעה אחרי שחברי ההרכב מגיעים. אין סיבה שהאורחים שלכם יחכו בזמן שההרכב שלכם שותה קפה, מחבר את הכלים ועושה בלאנס. כדאי גם לעבור על השירים של האורח מספר פעמים לפני שהוא מגיע, כדי לא לבזבז על זה זמן בנוכחותו.

4. מה לגבי השירים עצמם? זה תלוי. כשמארחים זמרים יוצרים, בדרך כלל נהוג לבצע לכל הפחות שיר אחד של האורח ושיר אחד של המארח. אפשר כמובן להוסיף שיר אחד או יותר - של האורח, של המארח, או אולי בכלל גרסת כיסוי לשיר של מישהו אחר. לעומת זאת, אם מארחים סקספוניסט למשל, אולי יהיה מתאים לתת לו זמן לנגן סולו או לבנות לעצמו את התפקיד ולא רק ללוות בתפקיד כתוב מראש. בכל מקרה, תמיד כדאי לבדוק עם האורח מה מתאים לו ומה בא לו.

5. ומה לגבי יח"צ? אל תציקו. התארחות היא מחווה של רצון טוב. האורח שלכם כבר תורם לכם לא מעט בעצם נוכחותו, והוא לא חייב לכם כלום מעבר לכך, בעיקר אם האירוח נעשה ללא תשלום. לכן, אפשר אומנם לבקש מהאורח שלכם לעזור בקידום ההופעה, אבל כדאי להקפיד ולעשות את זה בנימוס וברגישות, ועדיף פעם אחת בלבד. אם הוא יסכים למשל להעלות פוסט על ההופעה בפייסבוק זה יכול להיות נחמד מצידו, אבל תזכרו שזו ממש לא חובתו.

6. הסעות ושתיה? עליכם אם צריך. תוודאו שיש לאורח איך להגיע לחזרה ולהופעה, ואם אין לו - תציעו מיוזמתכם לשלם על מונית או לדאוג לו לטרמפ. זה כמובן חשוב פי כמה אם ההופעה או החזרה לא מתקיימות בתל אביב, דבר שכמובן יש לציין מראש. אל תשכחו גם לדאוג לאורח לשתיה ולפינוקים נוספים.

7. יש עמדת מרץ'? שתפו אותה. אם אתם מוכרים אלבומים ומוצרים נוספים, תציעו לאורח שלכם להביא אלבומים ושאר פרטי מרצ'נדייז ולשים אותם בעמדת המכירה שלכם. הכסף מהמרץ' שלו, מיותר לציין, הולך במלואו אליו.

רוצה לעזור ללזריה לעזור לך?

בזכות התמיכה שלך האתר יהיה מקיף יותר, מעודכן יותר,
יכיל יותר מדריכים מקצועיים ובקיצור - יעזור לך יותר

8. מה עם ההופעה עצמה? תדאגו לפרגן לאורח שלכם. תמקמו את השירים עם האורח במיקומים מכובדים בסטליסט (למשל באמצע ואז שוב בהדרן, או פשוט ברצף בסוף ההופעה), תעשו כבוד כשאתם מזמינים אותו לבמה, אולי תגידו כמה מילים על החיבור בינכם, ואל תשכחו להודות לו לפני שההופעה מסתיימת ולשלוח את הקהל אל עמדת המרץ' של שניכם (אם יש כזו).

9. ואם יש וידאו? דברו על זה לפני הפרסום. אחרי ההופעה, אם אתם חושבים לפרסם קטע וידאו של שיר משותף עם האורח, שלחו אותו אליו לאישור לפני שאתם מעלים.

10. ורגע, מה עם ה...כסף? תסגרו את זה לפני ההופעה. פעמים רבות האורחים שלכם יבואו בחינם, וזה אחלה. עם זאת, חשוב להבהיר מראש אם אתם יכולים לשלם על הופעת האורח או לא. על מנת למנוע אי נעימות, אל תקיימו את השיחה הזו בדיעבד. כמו כן, אל תיעלבו אם האורח שחשבתם עליו לא מוכן לבוא בחינם - אחרי הכל, מדובר בעבודה.

ובאופן קצת יותר כללי: תראו לבן אדם שאתם מעריכים אותו ואת הנכונות שלו להגיע, בטח ובטח אם הוא הגיע בחינם. תזכרו להתחשב בזמן שלו, להגיד תודה, ולהבין ששום דבר שהוא נותן הוא לא מובן מאליו. אני מניחה שאם הזמנתם אדם להתארח אתם בטח אוהבים אותו ואת פועלו, ורוצים להשאיר לו טעם טוב ואולי אפילו לעבוד איתו שוב יחד בעתיד. לכן חשוב להתנהל באופן מקצועי ולדאוג שהחוויה של האורח שלכם תהיה טובה לכל אורך הדרך.

אירוח נעים ופורה לכולם!



bottom of page