top of page

איך לשדר לייב לקהל שלך

בשנים האחרונות שידורי הלייב הולכים וצוברים תאוצה ככלי משמעותי לתקשורת עם הקהל שלנו. בעקבות משבר הקורונה שידורי הלייב החלו לתפוס מקום חשוב יותר. הנה כמה כלים, תוכנות, אפליקציות ופלטפורמות שיאפשרו לכם לשדר לקהל שלכם באופן עצמאי.
איך לשדר לייב לקהל שלך

משבר הקורונה שפקד את העולם ב-2020 הוביל יוצרים בכל רחבי הגלובוס לחפש דרכים חדשות לתקשר עם הקהל שלהם, והפך הופעות דיגיטליות אונליין לחלק מהארסנל של המוזיקאים בעידן המודרני, ולעוד דרך שבאמצעותה אפשר להגיע לקהלים ולתקשר איתם באופן בלתי אמצעי, גם בימים שלאחר המגיפה.

מה הן הפלטפורמות הבולטות לשידורי הופעות לקהל שלכם?
  • פייסבוק לייב Facebook Live \ אינסטגרם Instagram - האופציות המוכרות ביותר. היתרון: הקהל כבר שם! תערבו את הקהל שעוקב אחריכם בהופעה בלייב: תכריזו על המועד שלה בצירוף שאלה שתעלה את האינגייג'מנט של הקהל עם הפוסט, ותשלבו את הקהל גם בהופעה עצמה. דברו איתו, תשאלו אותו שאלות, תתייחסו לתגובות. אל תשכחו לעבור על האנליטיקס לאחר השידור, אולי ליצור קהלים לקידום ממומן ולהמשיך את הפעילות.

  • יוטיוב לייב Youtube Live - אופציה מוכרת לא פחות, אבל שצריך להביא אליה את הקהל באופן יזום. היתרון: הוידאו זמין בחיפושים בגוגל אחר כך. ברשת יש מדריכים רבים שיעזרו לכם להתניע שידור לייב ביוטיוב. אגב, אפשר "למכור כרטיסים" לשידור לייב ביוטיוב, בין אם באמצעות פלטפורמת מכירת כרטיסים או אפילו העברה פשוטה בביט ושירותים דומים, ולשלוח את הלינק לצפייה לרוכשים בלבד. עם זאת כרגע לא הייתי ממליץ לעשות את זה. אנחנו עוד לא שם.

  • טוויטץ' Twitch.tv - פלטפורמת שידורי לייב שהתפרסמה בעיקר הודות לגיימינג, אבל עושה צעדים משמעותיים גם בתחומים נוספים, ואולי בגלל משבר הקורונה נשמע עליה יותר. שווה לבדוק איך נראות הופעות שם. אחד היתרונות של הפלטפורמה היא שאפשר לעשות איתה "הופעות כובע" וירטואליות, לחבר אליה את חשבון הפייפאל שלכם ולבקש מהקהל לתמוך בכם. זה עוד לא נהוג בארץ, אבל אולי תחת הנסיבות הקהל יהיה בשל לשנות הרגלים. עם זאת, שוב, בשלב זה הכסף לא צריך להיות המניע שלכם, אלא החיבור עם הקהל.

>> פה יש סקירה של ההבדלים בין פייסבוק לייב ויוטיוב לייב <<

רוצה לעזור ללזריה לעזור לך?

בזכות התמיכה שלך האתר יהיה מקיף יותר, מעודכן יותר,
יכיל יותר מדריכים מקצועיים ובקיצור - יעזור לך יותר

אילו תוכנות שידור זמינות לכם?

בחלק מהפלטפורמות אפשר לשדר לייב ישירות מהסלולרי או ממצלמת הרשת במחשב, אבל מומלץ להשתמש בתוכנת שידור ייעודית, כמו למשל Streamlabs OBS או OBS Studio ולחבר אותה לפלטפורמת השידור. איך עושים את זה? זה כבר תלוי בתוכנה ובפלטפורמה. אם תחפשו ברשת, תמצאו שלל מדריכים.

אילו פלטפורמות לשיחות וידאו יש בחוץ?

חוץ מלשדר בלייב לקהל גדול, אפשר גם לקיים מפגשים וירטואליים של אחד על אחד או עם קהלים קטנים, להעביר שיעורים, ייעוצים, וובינרים והרצאות וכן הלאה. יש שלל פלטפורמות ייעודיות לכל מטרה, למשל פלטפורמות וובינרים או פלטפורמות שיעורים וקורסים, אבל הנה שתי פלטפורמות פופולריות וחינמיות שיכולות להיות רלוונטיות, בנוסף לוואטסאפ, פייסבוק מסנג'ר וסקייפ המובנות מאליהן:

  • זום Zoom - שיחות וידאו, הגירסה הבסיסית בחינם

  • גוגל Hangouts Google - שיחות וידאו, עד 10 אנשים, או יותר עם חשבון G Suite

bottom of page