top of page

איך להשתלב ולנגן בהפקות

מוזיקאיות ומוזיקאים רבים רוצים להיכנס לעולם הקסום של הפקות בתשלום, שזה הגיוני בערך כמו לרצות להיכנס לתוך לוע של אריה, ויהיו שיטענו שאצל האריה כנראה עדיף. אבל אנחנו כידוע יצורים מוזרים שמתעקשים לקבל תשלום על מה שאנחנו הכי טובים בו והכי נהנים לעשות - שזה כמובן ללמוד 31 שירים בפחות מ-24 שעות תוך כדי הלחצות מהמפיקה ואז לנסוע בוואן לשומקום כדי להופיע מול קהל של בולסי צ'יפס ולחזור הביתה ב-1 בלילה ולקרוס מול נטפליקס - ולכן הנה כמה טיפים מנסיונם של מוזיקאיות ומוזיקאים שעשו את כל הדרך מאימונים לבד בחדר ועד להופעות על הבמות הגדולות ביותר, שיעזרו לכם להיכנס לעולם ההפקות, וגם להימנע בכל מחיר מאכילת כרוב ניצנים:
איך להשתלב ולנגן בהפקות

1. תרגול, תרגול, תרגול לפני שיוצאים לעולם, צריך לוודא שיש לכם מה לתת, בתנאי שזה לא כרוב ניצנים (למה? כי זה לא טעים ואף אחד לא ירצה את זה). אין סט אחד של כישורים שחייב להיות לכולם, אבל כמובן שנגינה ברמה גבוהה ובטעם טוב זה העיקר, וככל שתפתחו יותר יכולות סביב זה כך תגדילו את הסיכוי שלכם להגיע לפרויקטים בתשלום. לא חייבים להיות וירטואוזים או לדעת לקרוא תווים (למרות שזה מן הסתם עוזר), ואפשר להתמקד ביכולת למידה מהירה ושמיעה ברמה גבוהה - פעמים רבות זה יותר חשוב. ורסטיליות סגנונית היא נכס עצום, אבל גם להיות מאסטר בסגנון ספציפי (אלקטרו-פולקה-ראפ זה השיט!) או לפתח סגנון אישי ייחודי זו אופציה. בנוסף, כדאי גם להכיר את הכלי שלכם ואת הציוד הנילווה אליו, להתמקצע בכל מה שקשור לצד הטכני, וגם עמידה על במה ושליטה טובה בפרפורמנס זה פלוס לא קטן - זה הזמן לחרוש את יוטיוב ולעשות תנועות מוזרות מול המראה, במקצוע שלנו זה לגמרי לגיטימי. העניין הוא להתאמן הרבה בבית, לצבור נסיון בימתי באופן עצמאי ולעבוד קשה כדי לפתח כמה שיותר יכולות, תוך כדי התמקדות באלו שנותנות לכם יתרון משמעותי.


2. תתחילו צנוע, תגידו כן ההזדמנויות בתחילת הדרך לא בהכרח יהיו כלכליות. התנאים כנראה לא יהיו אידיאליים. הפרוייקטים אולי יהיו קטנים ובלי הרבה קהל, ויתכן שהריח של המקומות שתופיעו בהם יזכיר בואשים מזדווגים במיכל קומפוסט. ובכל זאת, כל עוד לא מעורב בזה כרוב ניצנים (פיכס), בשלב הזה כדאי להגיד "כן" לכמה שיותר הצעות, גם אם הן לא משתלמות ואולי אפילו חינמיות - זו אחת הדרכים הכי טובות ליצור קשרים ולצבור נסיון, ולאפשר להזדמנויות נוספות להגיע אליכם בהמשך. אנסמבלים ותחרויות בלימודים, ליווי יוצרים ויוצרות בתחילת דרכם, התנדבויות שונות, הופעות סתם בשביל הכיף - הכל הולך. חשוב לזכור: מה שאתם מנסים לצבור בתור התחלה זה לא כסף, אלא אנשים. וכסף. אבל אנשים קודם. הקולגות בתעשיית המוזיקה שיכירו אתכם ואת היכולות שלכם הם שיביאו אליכם הזדמנויות טובות יותר בהמשך. כמובן שחשוב לשים לב שמדובר באנשים טובים שבאמת מעריכים את מה שאתם מביאים, שישמחו לגדול איתכם, לעבוד איתכם ולהמליץ עליכם גם בהמשך, ולא יחפשו תמיד את המוזיקאי המתחיל הבא שיצטרף אליהם תמורת "חשיפה". או כרוב ניצנים (כבר עדיף חשיפה). בהמשך יגיע הרגע שבו יהיה נכון לבקש תמורה עבור היכולות שלכם.



3. נטוורקינג איז אבריתי'נג בסוף הכל זה אנשים, ולכן כדאי לחפש דרכים נוספות להכיר מוזיקאיות ומוזיקאים וגורמים שונים בתעשיית המוזיקה, להדק את הקשרים איתם ולהגדיל את כמות החברות והחברים שלכם ואת הפריסה של הרשת שלכם. נסו להיות בכמה שיותר מקומות שבהם מוזיקאים מסתובבים, והכוונה היא לא רק ללשכת התעסוקה. תשתתפו בג'אמים ובמות פתוחות, תעבדו באולפנים ובחדרי חזרות, לכו להופעות ופסטיבלים ודברו עם האנשים, אלו שעל הבמה וגם אלו שמאחוריה ואפילו אלו שבקהל - אתם אף פעם לא יודעים את מי תפגשו. ואם אתם לא יודעים על מה לדבר, תזכרו שעוד לפני שהכרתם כנראה שיש לכם כבר תחום עניין משותף - השנאה היוקדת לכרוב ניצנים! וגם מוזיקה! - ותתחילו משם. כל זה נכון גם ברשתות (כן כן, מסתבר שאפשר להגדיל את הרשת החברתית שלכם… ברשת החברתית שלכם!): תעקבו אחרי גורמים בתעשיית המוזיקה ותהיו חלק מהשיח איתם, תשמרו על קשר עם חברים שהכרתם מהתחום ותשאירו את עצמכם בתודעה שלהם, תגיבו להם, תאחלו להם מזל טוב כשמגיע, תזמינו אותם להופעות שלכם ואיפה שמתאים תעבירו את הקשר גם לעולם האמיתי. אפשרות נוספת היא לפנות ישירות להפקות כדי להציע את השירותים שלכם, להציג את עצמכם בפני מפיקים ומעבדים מוזיקליים שמביאים להפקות ואירועים את הנגניות והזמרים שלהם או לדבר עם מוזיקאיות ומוזיקאים שכבר נמצאים בהפקות ולהציע את עצמכם כמחליפים שלהם. וטיפ טוב לנטוורקינג בריא: לפני שאתם מדברים על עצמכם, תביעו עניין אמיתי במי שמולכם. 


4. אל תהיו מקצועיים, תהיו מקצוענים אתן יכולות להיות המוזיקאיות הטובות בעולם, אבל אם יחסי האנוש שלכן יהיו בעייתיים, זה יעזור לכן בערך כמו כרוב ניצנים למת. או חי. או זומבי - זה לא באמת משנה, כי כרוב ניצנים הרי לא עוזר לשום דבר, חוץ מלתחושת בחילה קשה. אם כבר קיבלתם הזדמנות, תתפסו אותה בשתי הידיים, ואם אפשר אז בשלוש. תהיו אחראים ורציניים, תלמדו את החומר באופן מושלם, תכינו צ'ארטים, תתלבשו יפה, תגיעו בזמן, תהיו זמינים, ולכל אורך הדרך שמרו על קור רוח, גישה חיובית, אנרגיה טובה ובעיקר תזכרו לשים את האגו בצד. תזכרו לשרת את הפרויקט לפני שאתם משרתים את עצמכם ואל תמהרו להמציא תפקידים חדשים לפני שהוכחתם שאתם שולטים בתפקידים הקיימים, ותדעו לקבל ביקורת, להקשיב ללקוח, לא לקחת ללב. אם תשתלבו חברתית בהרכב, תפגינו מקצוענות ותרוויחו את האמון של ההפקה, ההמלצות עליכם כבר יגיעו מעצמן.

רוצה לעזור ללזריה לעזור לך?

בזכות התמיכה שלך האתר יהיה מקיף יותר, מעודכן יותר,
יכיל יותר מדריכים מקצועיים ובקיצור - יעזור לך יותר

5. קידום עצמי זה מדהים איך שתי מילים כל כך תמימות יכולות ליצור צירוף כל כך בלתי נסבל, והכוונה היא כמובן ל"כרוב" ו"ניצנים", אבל גם "קידום" ו"עצמי" זו דוגמה טובה. למרות הקושי שמתעורר מיד כשחושבים על קידום עצמי, כדאי להתיידד עם עולם השיווק הדיגיטלי, להשתמש בפרופילים ברשתות ככרטיס ביקור, ולעלות באמצעותם על הרדאר של קולגות וגורמים שונים בתעשייה. אפשר למשל להעלות בעקביות סרטונים שמדגימים את היכולות המוזיקליות שלכם או גרסאות כיסוי לאמנים האהובים עליכם, עם תיוג שלהם כמובן, בעיקר אם הם מקומיים. אפשר לשתף פעולה בסרטונים עם יוצרים אחרים וכך להיחשף לקהלים שלהם. אפשר לרכב על טרנדים חמים עם האשטגים עדכניים. ואפשר כמובן להשתמש גם בקידום ממומן. עולם הקידום והשיווק הוא רחב מאוד ואם תתמידו ותלמדו להיעזר בו, בחינם או בתשלום, ובגבולות מה שעושה לכם טוב כמובן, זה כנראה ישתלם בטווח הארוך.


6. היתרון היחסי חשוב לזהות מה הדבר הייחודי שיש לכם להציע, שנותן לכם יתרון יחסי בשוק רווי. היתרון היחסי שלכם הוא קצת כמו שפריץ קטן של מיץ לימון - הוא פשוט עושה הכל טוב יותר (כלומר, הכל חוץ מכרוב ניצנים כמובן, אבל בטח הבנתם את זה כבר עד עכשיו). כשיודעים מה הוא, קל יותר להבין מה לשווק ואיך, מה לתרגל יותר, את מי לטרגט בנטוורקינג ומה להציע למתעניינים. יתרון שכזה יכול להיות כמובן התמחור (או היעדר התמחור), אבל הוא יכול להיות גם וורסטיליות סגנונית, יכולת לנגן על כמה כלים, כשרון אילתור, חשיבה עיבודית, קליטה מהירה במיוחד, שמיעה אבסולוטית, שואו בימתי מטורף, מראה לא שגרתי או כל דבר אחר שאתם יכולים להציע ואחרים אולי לא.


7. זה עליכם! יש משפט שאומר "אם אתה לא אוהב איך שהשולחן ערוך, פשוט תהפוך את השולחן", והוא מתאים למצב שבו חרף כל הנסיונות לא מצליחים להגיע להישגים, וכמובן גם למקרה שמגישים לכם בטעות כרוב ניצנים, שלא נדע. לפעמים כשהחוקים לא מאפשרים להתקדם צריך פשוט להמציא משחק חדש, וזה אומר לחשוב מחוץ לקופסה ולנקוט ביוזמה. אפשר למשל לייצר הפקה משלכם, להקים פרויקט עם פוטנציאל מסחרי כמו מופע מחווה, ערב נושא, מיני-פסטיבל וכו', וכך להפוך בן ליל ממי שמנסה להתקבל לקבוצה של אחרים למי שמקבל אחרים לקבוצה שלו. 


8. קשרים כידוע, כשיש קשרים, מי צריך פרוטקציה. אם תקפידו לפעול בהתאם לכל מה שנכתב כאן ותדאגו להישאר בתנועה ובפעילות מוזיקלית, בתשלום או לא, עם חברים או אפילו לבד, ותשימו דגש על הקהילה שסביבכם - תעלו משמעותית את הסיכויים שהקשרים יווצרו מאליהם, ושההזדמנויות יגיעו. אבל חשוב לזכור שהקשרים יביאו אתכם רק עד נקודה מסויימת, ושבסופו של דבר, העניין הוא בעיקר להיות מוכנים כדי לתפוס את ההזדמנות כשהיא נוקשת בדלת.



תודה לרועי חן, יונתן לויטל, אבנר קלמר, אלעד מוסקטל, הראל קשת, אביגיל שקד-סמית, ענבר סולומון, ניר יצקן קרול, לירז גרין, אביתר לוי, מאי שמטוב, עידו יעקובי, אורי בן צבי, זהר גינזבורג, אודי רז, זהר פז ואחרים שתרמו מנסיונם למאמר.


bottom of page